Spa in Serbia

/   spainserbia.com     Health   / Srpski  

2019-11-02 14:29:54

U okviru akcije Ministarstva zdravlja Republike Srbije, u nedelju, 3. novembra, od 08,00 do 16,00 časova, svi zainteresovani građani, uključujući i one koji iz nekog razloga nemaju zdravstveno osiguranje, moći će da u ambulatnama Kliničkog centra i Domu zdravlja urade besplatne zdravstvene preglede.

U specijalističkim ambulantama Klinike za očne bolesti Kliničkog centra Niš, koje se nalaza u prizemlju zgrade nekadašnje hirurške klinike specijalisti oftalmologije obavljaće preventivne preglede vida. Na spratu iznad, u specijalističkim ambulantama neurologije, biće organizovani opšti neurološki pregledi, a pored toga, svi zainteresovani građani moći će da provere visinu krvnog pritiska i dobiju potrebne savete medicinskog osoblja.

Foto: Niške Vesti

U centralnom holu Doma zdravlja biće organizovani preventivni pregledi krvnog pritiska i šećera u krvi. EKG pregledi obavljaće se u prostorijama Centra za preventivne zdravstvene usluge, pored info pulta, a preventivni pregledi vida u prostorijama Odeljenja oftalmologije koje se nalazi na petom spratu Doma zdravlja Niš.

Iz Doma zdravlja i Kliničkog centra poručuju da će nakon obavljenih pregleda svaki pacijent dobiti izveštaj o zdravstvenom stanju, a oni kod kojih rezultati odstupaju od normalnih vrednosti biće upućeni na dalje dijagnostičke procedure i lečenje.


niskevesti.rs @NiskeVestiRS
zdravlja pregledi preventivni domu niskevesti centru centra https klinikog doma zainteresovani graani
User comments