Spa in Serbia

/   spainserbia.com     Health   / Srpski  

2019-09-29 15:41:27

Plastični hirurg Terry Dubrow osmislio je dijetu koja uspešno topi kilograme, ali blagotvorno utiče i na nivo energije, kao i na rast kose i kvalitet kože. Ova dijeta predstavlja kombinaciju keto režima ishrane i intervalnog posta. Dubrow dijeta podeljena je u 3 faze: faza brzog pokretanja, zatim faza postizanja ciljane težine i faza održavanja, Uz to dijeta podrazumeva i dane kada možete dopustiti sebi da pojedete nešto što zaista volite.

Dubrow tvrdi da ova dijeta reguliše nivo insulina u krvi, ublažava upalne procese i usporava proces starenja. On je sproveo ispitivanje na 100 ispitanika, kako bi utvrdio efikasnost dijete i otkrio je da su ispitanici u proseku izgubili i do 20 kilograma.

Tri faze dijete

1. faza: Ova faza traje 2 do 5 dana i uključuje post od 16 sati. Ta faza je nužna kako bi se pokrenuo proces mršavljenja. Tokom 8 sati kada je hrana dozvoljena, potrebno je jesti samo preporučenu hranu poput belančevina, zdravih masti i mlečnih proizvoda. Potrebno je da izbacite skrobno povrće, a voće je dozvoljeno u veoma malim količinama. Tokom osam sati možete imati najviše dva obroka, a možete piti samo pića sa 0 kalorija, poput vode, kafe i biljnog čaja.

2. faza: Ova faza traje sve dok ne postignete željenu težinu. Vreme posta traje od 12 do 16 sati, u zavisnosti od toga kojom brzinom želite da izgubite kilograme. Jedu se iste namirnice kao i tokom prve faze, ali sa više zdravih masti, složenih ugljenih hidrata i voća.

3. faza: Trebalo bi da ova faza dosledno traje dokle god želite da zadržite željenu težinu. Dva dana tokom nedelje trebalo bi da postite 16 sati, a ostalih 5 dana 12 sati. Način ishrane je isti kao u toku druge faze.

Najveća prednost ove dijete je što definitivno dovodi do gubitka kilograma, kao i do detoksikacije organizma, naravno uz preporučenu fizičku aktivnost uz minimum pola sata dnevno.

Važno: Gojaznost nosi rizik za mnogobrojne bolesti

Foto: GettyImages


lepotaizdravlje.rs
faza dijeta dubrow dijetu koja sati lepotaizdravlje sebi tokom traje isprobati fazeUser comments