Spa in Serbia

/   spainserbia.com     Health   / Srpski  

2019-09-28 15:39:11

Kada je mršavljenje u pitanju, svaka od nas mašta o efikasnom režimu ishrane, koji će nam pomoći da efikasno izgubimo kilograme za svega nekoliko nedelja, međutim, jedno od vodećih pitanja je koliko su rigurozni režimi ishrane zaista učinkoviti i jesu li štetni po naše zdravlje?

Kada želite da se upustite u proces postepenog gubitka kilograma važno je da budete svesni da je za zdravo mršavljenje, koje kao posledicu nema yo-yo efekat potrebno vreme i naravno upornost. Radikalne dijete doneće brz uspeh, ali će nakon višenedeljnog izgladnjivanja vaš organizam vapiti za hranom i kada se vratite normalnom režimu ishrane, vrlo brzo povratićete izgubljene kilograme. Dakle, ako želite da ostanete vitki i nakon nekoliko nedelja stroge dijete, neophodno je da nastavite da vodite računa o ishrani i namirnicama koje jedete.

Uz modifikovan režim ishrane neophodno je da aktivno vežbate 3 do 4 puta nedeljno, kako biste uspostavili kalorijski deficit i potrošili barem deo od smanjenog unosa kalorija, što je najsigurniji način da u što kraćem roku uočite prve rezultate.

Dugoročna promena u ishrani je najbolji način da zdravo omršate. Promene koje morate uvesti su ispijanje dovoljne količine tečnosti 2 do 3 litra na dan. Ugljene hidrate jedite u prepodnevnim časovima, kada ih telo najbolje vari. U vreme ručka dozvoljene su sve namirnice, dok su belančevine najbolji izbor za večeru. Da biste svoju ishranu učinili zdravijom i što efikasnije izgubili kilograme pridržavajte se sledećih navika:

Belo brašno zamenite integralnim.

Birajte mlečne proizvode sa niskim procentom mlečne masti.

Meso jedite 2 do 3 puta nedeljno.

Pokušajte da jedete što sporije, kako bi vaš mozak primio signal da ste siti.

Izbegavajte da jedete kada ste pod stresom.

Foto: GettyImages

MIND dijeta vas podmlađuje 7,5 godina!


lepotaizdravlje.rs
kako zdravo kada ishrane lepotaizdravlje ishranu zdravu kilograme jedete reimu mravljenje httpsUser comments